KEK LAPIS PANDAN COKLAT
10 biji telur
16oz mentega
200gm gula kastor
240gm tepung gandum
100gm horlicks
1 tin susu pekat (397gm)
100gm coklat masakan
Pandan Paste 1/2 (botol kecil)
1sdk ovallet
Coklat emulco sedikit
Cara membuatnya:-
Pukul mentega, gula, telur dan ovallet sehingga kembang.
Selepas itu masukkan susu, horlick, tepung gandum dan pukul hingga sebati.
Bahagikan kepada 2 adunan. 1 adunan masukkan coklat masakan + coklat emulco.
1 adunan lagi dimasukkan pandan paste. Bakarlah berselang seli mengikut cara anda sendiri.
** Acuan size 8 x 8
** Di bakar menggunakan api atas sahaja
** Bagi perminat peppermint, yg hijau boleh di letakkan sedikit peppermint.
Jangan banyak sangat kerana peppermint yg terlebih boleh mengakibatkan kek kita rasa pahit.
** Tidak memerlukan pewarna. semuanya asli.
"Selamat Mencuba"
No comments:
Post a Comment